Hytte under oppføring
Lokasjon. Om hyttetomta er ved sjøen, fjellet eller i skogen, spiller ofte inn på hvilken hyttemodell du velger. (Foto: René Nøkland, Eiken Hytter)

Du har hyttetomt, nå er du klar for å utforske mulighetene. Men hva må du tenke på når du skal bygge hytte? 

av Erlend Haddeland (Media Sør)

Det er mye tankearbeid som skal gjøres før du setter nøkkelen inn i hytta di, og spørsmålene kan være mange. Et knippe vanlige spørsmål kan være:

  • Hvilke søknader må jeg sende inn?
  • Hvordan skal sola treffe på hytta mi?
  • Hvordan gjør vi det med tegningene

Når du som potensiell kunde tar kontakt med Eiken Hytter, får du en kontaktperson i salgsteamet. Selgeren hjelper deg med alle spørsmål du måtte ha. 

Her er et utvalg av spørsmål vi snakker gjennom på veien mot drømmehytta di. 

1. Hvor skal jeg plassere hytta?

Om hyttetomta er ved sjøen, fjellet eller i skogen, spiller ofte inn på hvilken hyttemodell du velger.

– Det første vi ofte spør om, er hvilken himmelretning tomta vender mot i forhold til sol og utsikt. Du bør stille deg spørsmålet: Hva er viktigst for meg? Er det å få sola inn i hytta, eller skal du være ute på terrassen å ta til deg sol, forteller Ole Kristian Øydna, selger i Eiken Hytter, med 30 års erfaring fra byggebransjen.

Portrett av Ole Kristian Øydna
30 års erfaring fra byggebransjen. Ole Kristian Øydna i Eiken Hytter. (Foto: René Nøkland, Eiken Hytter)

2. Hvor høy kan jeg bygge hytta?

Alle som bygger hytte, må forholde seg til reguleringsplaner. Reguleringsbestemmelsene gir konkrete føringer for hva som kan gjøres på en eiendom: hvor stor hytte du kan bygge, hvor nær vannkanten og annet. 

Hva reguleringsplanen sier om alt dette, varierer etter hvor i landet du bygger. Eiken Hytters selgere kan hjelpe deg med å få oversikt over reguleringsplanene og hva du må forholde deg til. 

Du kan selv finne gårds- og bruksnummer slik at vi kan se nærmere på reguleringsbestemmelsene for din tomt. 

3. Hvilke hyttemodeller kan jeg velge mellom?

På hjemmesiden til Eiken Hytter kan du velge mellom en rekke hyttemodeller

Den mest populære hyttemodellen til Eiken Hytter har store glassflater som tar inn lyset fra omgivelsene.

Hyttemodell 1225 sett utenfra
Favoritthytta. Ingen hytter er mer populære enn hyttemodell 1225 blant kundene til Eiken Hytter. Det er en moderne hytte med store glassflater som slipper naturen og lyset inn i stua. (3D-foto: Eiken Hytter)

4. Kan jeg gjøre individuelle tilpasninger?

Alle hyttemodellene kan leveres i tre forskjellige stiler og med individuelle tilpasninger. Ønsker du omtegninger eller justeringer, gjøres dette uten tillegg i prisen. 

Fra tegnebrettet hjelper Eiken Hytter deg med å tegne hytta du alltid har drømt om.  

byggeplass på hyttetomt der det lastes materialer av lastebil
Alt på stell. Eiken Hytter er Sentralt godkjent, en kvalitetsordning for foretak i byggenæringen. Det betyr at vi med faglig tyngde kan hjelpe deg med alt fra søknader, prosjektering til det utførende arbeidet. (Foto: René Nøkland, Eiken Hytter)

5. Hvordan holder jeg kontroll på kostnadene?

I alle hyttemodeller Eiken Hytter leverer, får du en oppgitt budsjettpris. 

Budsjettpris baseres på våre erfaringstall og ved direktefakturering fra Eiken Hytters samarbeidspartnere. Skulle du ønske en totalentreprise på hele prosjektet, kan det leveres mot et tillegg i prisen. Prisene kan variere fra byggeplass til byggeplass, dvs hvor i landet det skal bygges. Eksakt pris kan du få ved å ta kontakt med Eiken Hytter. Grunnarbeid, fundament, tilkoblingsavgifter til vann/avløp/strøm, byggestrøm og søppelcontainer kommer i tillegg.

– Du er hjertelig velkommen til en uforpliktende samtale om alle spørsmålene du måtte ha. Vi har forståelse for at det er mye man lurer på når man skal bygge drømmehytta. Her er det bare å spørre i vei, sier Ole Kristian Øydna. 

Spørsmål om veien til drømmehytta? Kontakt en av våre selgere for en uforpliktende prat

DEL DETTE