Hyttemodell 1225 sett utenfra
Favoritthytta. Ingen hytter er mer populære enn hyttemodell 1225 blant kundene til Eiken Hytter. Det er en moderne hytte med store glassflater som slipper naturen og lyset inn i stua.

Den skiller seg ut fra de andre hyttene med sitt enkle særpreg som spiller på lag med naturen.

av Erlend Haddeland (Media Sør)

Det er 20 hyttemodeller å velge mellom hos Eiken Hytter når du jakter på drømmehytta. Alle modellene kan leveres i tre forskjellige stiler og med individuelle tilpasninger. Likevel er det én modell som skiller seg særskilt ut: Hyttemodell 1225

Vi spør arkitekten hvordan det kan ha seg. 

Tidløs og moderne hytte

– 1225 er en enkel, tidløs og moderne hytte. Den har lite «dødt» areal. Vi har utnyttet plassen der den kan utnyttes. Hytta passer veldig godt inn på smale, lange tomter. Den passer også perfekt for folk som har utsikt og ønsker mye lys inn i hytta, sier teknisk tegner Sissel Nøkland, som har 5 gylne regler når hun tegner drømmehytta

Hyttemodell 1225 er den aller mest populære modellen akkurat nå. Det er også den hytta desidert flest stopper opp og kommenterer på hyttemesser, og den mest besøkte hyttemodellen på nettsiden

– Der det er utsikt på en tomt, ønsker vi å bruke store glassflater som harmonerer med hyttas fasade, utsikt, solforhold og naturen, forteller Nøkland. 

Inni hytta med vindusutsikt til vinterland
Din hytterådgiver. Eiken Hytter fungerer som rådgiver når du velger hytte. Enkelte steder er det ikke gunstig å ha glass helt ned til gulvet fordi det ligger mye snø opp til hyttevegger over lengre tid på snøfylte steder.

Tilpasninger på hytte

– Pleier kundene å gjøre endringer når de bestiller hytta?

– Ofte blir det små endringer. For eksempel gesims/mønehøyde tilpasses kundens tomt slik at de får utnyttet loftet. Vi har også flere løsninger på bod, som kundene velger å benytte seg av, svarer Sissel Nøkland. 

Reguleringsbestemmelsene gir konkrete føringer for hva som kan gjøres på en eiendom. Som teknisk tegner må Sissel Nøkland passe på at ønskene fra kunder harmonerer med myndighetenes fastsatte krav. 

Sissel Nøkland tegner hyttemodell for hånd
Teknisk tegner. Sissel Nøkland har vært teknisk tegner i Eiken Hytter i mer enn ti år. Hun elsker å få en utfordring fra kommende hytteeiere. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

– I alle tilfeller av hyttetyper er det reguleringsbestemmelser knyttet til gesims, mønehøyde eller takvinkel som legger rammer for hva en kan få til for å utnytte hems og 2. etasje. De fleste ønsker å utnytte det slik at de får de tilleggsarealene oppe på hytta om de kan, men allikevel innenfor hyttas stil. En ekstra soveplass eller loftstue er å foretrekke. Man kan få utnyttet plassen selv om det er lavt under taket med å tilpasse interiøret en velger.

Hyttemodell 1225 ble til da hytteprodusenten ønsket en ny modell som var annerledes og fanget oppmerksomheten. Det kan man trygt si at de lyktes med.

Drøm deg bort: Bestill gratis hyttekatalog og få den tilsendt i posten eller digitalt

DEL DETTE